2_NM21_Banner_2.jpg

NM SOM VIDEOKONKURRANSE 2021

Kjære utøvere og medlemmer,

 

Etter mange diskusjoner har styret besluttet at Norgesmesterskap vil bli holdt online for 2021. 

 

Det er to grunner til dette. Først er det fortsatt mange usikkerhet på covid-19 og restriksjoner. Vi håper at det blir lettere smitteverntiltak til juni men ser for oss at det fortsatt vil være krav på avstand mellom utøvere og publikum, og at man kanskje må ta koronatest før man kunne delta. Den andre grunnen er at det Internasjonale Pole Sport Forbund (IPSF) krever lokale dommere for å kunne arrangere konkurranse med publikum. Per i dag har vi ikke nok dommere som er basert i Norge for å fullføre kravet. 

 

Hvordan skal online NM gjennomføres? Rutinen din blir filmet og sendes inn til NPSF innen 20. Juni 2021 og får poeng fra IPSF innen 2-3 uker. Det blir ingen endring i kategorier. Vinnere er de som får høyeste poeng i hver kategori etter alle har sendt sine video og fått svar fra IPSF. 

 

Vi vet at det ikke er den beste løsningen og mange har sikkert gledet seg til å kunne opptre på scenen. Derfor jobber vi på spreng for å finne ut hvordan vi kunne gjennomføre konkurransen. Vi ser for oss to muligheter per i dag:

 

  1. Organisert filming for utøvere hos Byscenen i Trondheim og Lillestrøm Kultursenter. Vi setter opp stenger, kamera, utstyr og lage video for utøvere. 

  2. Filming hos et studio som fullfører krav fra IPSF. Vi er i dialog med studio i Norge for å finne ut muligheter til å arrangere filming for utøvere.

 

Hvilket alternativ vi velger vil komme an på antall utøvere som konkurrerer samt logistikk og kostnader. Vi ønsker også å finne ut muligheter for reise og overnatting for utøvere som må reise for å filme. I tillegg vurderer vi å arrangere vårt eget arrangement senere i år slik at du skal kunne opptre foran publikum. 

 

Hva betyr det for deg som utøver?

Søknadsfristen er fortsatt 1. Mars 2021 kl 23:59. Hvis du allerede meldte deg på og betalte i fjor, trenger du ikke å betale søknadsgebyr i år men du må levere inn en ny søknad. 

Må man fornye medlemskap i forbundet for å delta i NM?

Ja du må fornye medlemskapet ditt og betale medlemskontingent for 2021.

 

Hva skjer hvis man meldte seg på i 2020 eller i år før søknadsfristen men ikke ønsker å delta likevel?

Send oss en epost til nm@polesportnorge.no innen 28. Februar 2021 kl 23:59 og du vil få penger på søknadsgebyr tilbake. Merk at medlemskap i forbundet refunderes ikke. Vi har foreløpig mange forespørsler og det vil ta tid for å svare alle. 

 

Hva skjer hvis min kommune er nedstengt og jeg ikke kan reise for å filme innen fristen? 

Du vil få mulighet til å delta på NM 2022 uten å betale søknadsgebyr på nytt. Dersom du ikke ønsker å delta likevel, vil du få penger tilbake.

 

Hva skjer hvis man blir syk, skadet eller er i karantene og ikke kan filme sin rutine innen fristen? 

Du må legge fram bevis eller legeerklæring. Du vil få mulighet til å delta på NM 2022 uten å betale søknadsgebyr på nytt. Se IPSF Code of Points side 132 for regler. Dersom du ikke ønsker å delta likevel, vil du få penger tilbake.

 

Kan man melde seg av fortsatt uten at man blir syk, skadet eller er i karantene? 

Ja, frist for å melde seg av er 3 uker før den siste filmingsdatoen men søknadsgebyr refunderes ikke. Se IPSF Code of Points side 132 for regler. Vi vil komme tilbake med plan for filming og sørge for at du har god tid til å forbedre deg. 

 

Kan man få tilbakemelding på sine skjema og rutiner før man sender inn? 

Ja, absolutt. Våre dommere Christine Børresen, Mia Meland og Mai Phan hjelper deg gjerne. Og det er gratis for alle medlemmer i NPSF. Du kan også sende oss video av din rutine for tilbakemelding selv om du ikke ønsker å konkurrere i år. Vi vil komme ut med informasjon på hvordan du kan sende inn dine skjema og video så fort som mulig. 

 

Vi vet at du har mange spørsmål. Vi planlegger en felles online webinar der vi kan svare på dine spørsmål. Du vil motta en epost senere med informasjon om online webinar. 

 

Tusen takk for din forståelse og tålmodighet. Sammen kan vi gå gjennom pandemien.

 

Med vennlig hilsen, 

 

NPSF styret