Therese Moen møter mange utfordringer på sin vei mot i Verdensmesterskap – Para Pole 2019

Oppdatert: 5. nov. 2019

Therese Moen skal representere Norge i Verdensmesterskap i Pole Sport (VM) Para Pole i oktober 2019. Hennes vei mot VM består av flere utfordringer på grunn av sin diagnose multiple sklerose (MS), en kronisk sykdom som angriper sentralnervesystemet, det vil si hjerne og ryggmarg*. Therese møter mange utfordringer underveis, blant annet utmattelse – fatigue, kroniske smerter og begrenset fleksibilitet.

”Mine smerter overser jeg da dette har ingen påvirkning på min MS. Fatiguen må jeg ta hensyn til og må da fordele energien min sånn at det ikke går utover livskvaliteten min”, sier Therese. Under hver treningsøkt må hun alltid passe på å ikke ta seg selv helt ut. Uttøying og stretching er også en viktig del på veien og som Therese må gjøre daglig for å opprettholde da hun sliter med å få rette linjer og fine spagater når hun har nedsatt funksjon i sin hele venstre side.Therese Moen Norgesmesterskap Para Pole 2019


”Når det gjelder min nedsatte funksjon i venstre side så oppdager jeg hele tiden at det er mye jeg ikke er i stand til å utføre i polestangen. Da kommer frustrasjonen og det mentale inn å forstyrrer muligheten til å lage en koreografi. Heldigvis har jeg fantastiske instruktører rundt meg som gladelig hjelper til og gjør det mulig for meg å konkurrere i Norgesmesterskap som igjen gjør at jeg kvalifiserer meg til VM og kan realisere drømmen min videre til enda ett VM”, forteller Therese til oss.


Deltakelse i VM er en utfordring for alle med handikap. Det er skremmende å komme seg ut av komfortsonen, stå på scenen og fortelle hele verden om sitt handikap - Fortelle hele verden at alt er mulig!Therese har konkurrert i både NM og VM. Hun vant bronsemedalje i VM Para Pole i 2017 og 2018.

Para Pole er en kategori under Pole Sport som gjør det mulig for utøvere med forskjellige handikap å prøve seg. Denne kategorien blir da igjen delt inni tre grupper slik at utøvere med samme handikap konkurrerer mot hverandre. Therese vant bronsemedalje i VM Para Pole i 2017 og 2018. I år blir VM arrangert i Montreal, Canada 3-6. oktober 2019.


Mer informasjon om VM finner du her:

http://www.polesports.org/world-pole/worlds-schedule/


Bidra til innsamling for å støtte Therese og landslaget:

https://sponsor.me/TeamNorgePoleSportAr


Kontaktperson:

Ingrid Krabbestig

VM-ansvarlig

Norges Pole Sport Forbund

vm@polesportnorge.no


*Kilde: MS-Forbundet

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle