POSA - Spørsmål og svar

Oppdatert: 2. maiMen siden dommerne er fra Finland, er det lov med norske sanger? Eller må sangene være på engelsk? Eventuelt hvordan er det med sanger på andre språk (som spansk, tysk, japansk, arabisk etc.). Så lenge de følger retningslinjer, men jeg vet jo at noen ord kan høres ut som banneord på for eksempel engelsk, mens det betyr noe helt annet (bra noe) på det originale språket.

Det går helt fint at sangen er på andre språk. Du som utøver må sørge for at sangen følger reglene.


I art reglene, side 17, 13.1) ang kle av seg. Gjelder det absolutte. Eller kan en utøver ha på en jakke eller kjole å ta den av som en del av fortellingen?

Man kan ta av en jakke eller kjole hvis det er en del av foretelling.


Musikk for Arts: hvor lenge er det?

Det er 03:30-04:00.


Kostymer i konkurranse, på POSA sin side så fant vi et sted at 3/4del av rumpen må være dekket, mens på reglene vi fikk står det shorts som må gå under rumpa?

Rumpa, ‘buttocks' må dekkes. Se her for eksempel fra tidligere Pole Art deltaker: https://www.youtube.com/watch?v=V-YRd1YphBU


I reglene til POSA, så står det at alle utøvere må ha et nasjonalt emblem på kostymet deres. Gjelder dette kun i internasjonale settinger, eller gjelder dette også for NM? Hvilke dimensjoner må dette emblemet/flagget være?

Det er kun krav til VM. Det er ikke krav for NM.


Da jeg og min doubles partner må opp en divisjon, så lurer vi på om det er mulig for den ene parten å delta i Semi-Pro Artistisk Singel, mens vi sammen konkurrerer i Doubles Competitive Artistisk for å kunne være med i kvalifiseringen?

Ja du kan delta i Semi-Pro Singel og Doubles Competitive.


Vil det være mulig å si noe om hvilken dato hoop kategorien avholdes?

Lørdag 21. mai: Pole

Søndag 22. mai: Pole & Hoop.

Generalprøven vil være fra 10-13 og konkurranse er fra 13.30-19.00.

Muligens blir det også generalprøve på fredag 20. mai.

Merk at det kan bli endringer. Vi skal gi ut mer informasjon og programmet senere.


Er det fortsatt slik at det ikke er obligatorisk oppmøte for registration day?

Nei, hvis man skal kun konkurrere i Hoop, trenger man ikke å møte opp på lørdag når det er kun konkurranse i Pole. Vi skal gi ut mer informasjon og programmet senere.


Human props. Er det lov med human props, og hvor mange, og gjelder de samme kostyme regler for dem?

Det er lov med human props. Ingen begrenset på antall human props. Sammen kostymeregler som for utøvere gjelder for human props.


Tracksuit. Må man ha tracksuit på POSA, eller kan man varme opp i sitt vanlige treningstøy?

Man må ha tracksuit. Dersom man ikke har eget lag, må man ha på seg svarte treningsdress, topp og bukser. Du kan høre med https://www.axonprofil.no/ eller https://scantrade.no/ for bestilling av tracksuit.


Lag. Stiller man som lag også i POSA, og i såfall hvilke funksjoner må laget ha? Lagleder, coach, etc? Jeg la merke til at ikke alle sine lag ble annonsert i NM-sammenheng, eller på Aerial Dreams og premieutdelingen, så det er fint å vite at det samme gjelder for alle, og at ikke noen studioer f.eks. får promo fordeler her.

Vi vil introdusere lag på sosiale medier og før konkurransen starter.


Lag, hva er funksjonen med dette? er det sånn at man representerer studioet man kommer fra?

Man kan delta i lag eller alene. Lag er ikke et offisielt krav for NM. Det blir kun uoffisielle resultater fra lag (antall medaljer, osv). Man kan danne eget lag eller representere studio.


Innad polemiljøet går det rykter om at reglene om tidligere pallplasseringer kun gjelder, dersom dette har vært på NM. Ut ifra det vi har tolket, så gjelder pallplasseringene for alle typer pole konkurranser, hva er riktig?

" a. Hvis du har vært på topp 3 to ganger før på en konkurranse på amatør, må du konkurrere i Semi-Pro eller Competitive. "

Plasseringene gjelder kun for en IPSF eller POSA konkurranse og ikke andre type konkurranser.


Hvilken av dagene er det pole art og hvilken er pole sport? Fint å vite hvis man skal konkurrere i både pole og hoop.

Vi skal gi ut informasjon så fort som mulig etter fristen for å endre kategorier eller melde seg ut. Fristen for å endre kategorier eller melde seg ut er 19. mars kl 13:00.


Hvordan er det i pole art doubles, blir man dømt på vanskelighetsgraden på triksene man gjør eller er dette kun i pole sport?

Man blir dømt på hele opptreden, fra koreografi til triks, men dommerne vil ikke legge vekt på vanskelighetsgraden på triksene. Se regler for Pole Arts her.


Greps produkter, det står: POSA-approved grip aids can be used and will be supplied by the federation. Er det muligheter for å vite akkurat hvilke grepsprodukter/merker som er lov? Kan man feks bruke: iTac stick it, dew point spray, div kalk til hendene som polegrip, enviro grip.

Det er lov med Dry Hands, Dew Point eller Polegrip. Det er ikke lov med iTac eller produkter som gjør at det blir vanskelig å vaske etter hver rutine.


Er det obligatorisk og bruke alle hjørenene av scenen under rutinen?

Det er ikke obligatorisk, men det anbefales. Det gjelder for både sport og artistisk. Like som man skal ha god balanse mellom pole/hoop og floor work.


Jeg kan ikke finne compulsory for dobbels i dokumentlisten.

For dobbels, vil det kreves kun enkelte compulsory triks som begge utøverne må gjøre i synkronisering. Det er ingen partner-triks hvor en må løfte en annen.


Er det en tidsbegrensning for hvor lang tid du ikke er på/i kontakt med stangen?

Nei, det er ikke noen tides begrensning. Men, man dømmes på at stenger/floorwork er balansert.


Er det lov med shorts i Aerial Hoop, eller må man bruke leggings?

Man må ha en unitary kostyme. Se eksempel her: https://www.youtube.com/watch?v=eHMyM83m_Ko&t=11s


Er det slik i POSA at der ikke er like strenge regler for å få godkjent et obligatorisk element. Annet enn grader på splitt ol som hos IPSF. feks at hånden må holde ankel og ikke lår.

Så lenge du oppfyller minimumskravet som står ved trikset er det ok. Om der ikke er spesifisert cup grip vs handshake grip, eller hvor på kroppen du skal holde grepet så har det ikke noe å si. Pass på å oppfylle minimumskravet.


I can see its mandatory to sign the anti doping WHEA contract 3 months prior to the competition? (Section 5.3) How where and its less than 3 months to NM in May?

Ingen krav for antidopingsavtale med WHEA i NM.


Do I need to include the bonuses somewhere in the compulsory sheet or the bonuses will just be awarded upon recognition?

Must write bonus in Difficulty sheet if combine Compulsory Elements triks.

You do not write down risk factor bonuses, this is something the judge will evaluate self.


Can you get the combination bonus with two elements from different groups, combining a group A/B with a group E element?

Yes


Can you define a strength element as a Spin element and combine it with another strength element for a combination bonus?

Can't combine elements of the same element. Except if one of them declared in group E.


Do the minimum requirements for holding a position also apply for hoop artistic?

Nei.


COP says: Athletes may be allowed to make changes to their sheet when errors are pointed out or they might choose to continue without any changes.

Head Judge will inform you if there are any errors.


Is there a disadvantage to choosing 3 strength elements? So, both strength as a spinning element and 6th element? Or will it not matter if I also show flexibility moves outside of compulsory elements?

Not a disadvantage from a perspective of the compulsory judge

The Arts judge will look for an overall balance of the performance and may evaluate if the performance focuses too much on a particular area like strength or flexibility


Just want to be 100% sure. In ParaPole there is no elements? And is it other rules?

Ingen element for Para Pole.


Must the hair be fixed up or is it allowed to have the hair down in artistic?

Hair can be down in artistic.


Noen har allerede spurt om dette på FB gruppa som er laget for utøvere, men det har ikke blitt svart på. Kan Tracksuits være av bomull?

Ja.


Ser at det nå også er postet ang størrelse på logo på tracksuit, 10x10 cm. Da er det ikke lov med stor logo på rygg?

Det er lov med logo på rygg. Logo størrelse 10 x 10 cm er kun en veiledning slik at alle utøvere har lignende tracksuits. Det ser ikke ryddig ut på scenen når noen har en veldig stor logo og andre har mange små logo på sin tracksuit.

Men vi har ikke formelle krav på hvordan en tracksuit skal se ut.


Samme med dette spm, props, må det informeres eller registreres noe sted?

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfSIommG-enOWUfAq9TAxMqLMPml2_OrYPpXSl4gClcf_3PtA/viewform?fbclid=IwAR0t0qnpXe1IbnPd8Sikq1trDtf7EKFf4ky_eXvtjIPsS7hk6e0OeKM_2o4


TEAM, det er ingen ordentlig info rundt dette noe sted som jeg kan finne. Men, jeg ser at det i programmet som ble lagt ut i dag at det er nederst notert flere team med trenere. Hvordan får man lagt inn sitt «team» der? Vi ønsker gjerne å representere vårt eget polestudio.

Pole Arts og Hoop Arts: Når du fyller ut skjema for lys, introtekst og props, finnes det et felt hvor du skriver inn laget ditt.

Pole Sports og Hoop Sports: Når du leverer inn Difficulty Sheet, skriver du Navn og Lag i filnavn.

Eventuelt send en epost til nm@polesportnorge.no med navnet til laget og hvem som er med.


Lyssetting, er det kun lyskastere over stengene, eller er det også slike i bak kant som det var på Aerial Dreams?

Sammen som på Aerial Dreams


Vi har props vi må ha opp på scenen, er dette noe vi må fikse selv eller fikse folk til å gjøre selv? Eller er det sånn at det er noen som gjør dette?

Vi har frivillige som kan hjelpe dere.


Generalprøven: Hvis noe er uklart for de som sitter med lyset, er dette noe som gås gjennom da?

Alle har maks 3 minutter hver på generalprøven. Hvordan du bruker tiden er opp til deg. Eventuelt kan du snakke med lystekniker i pausen hvis vi har ledig tid.


For artistic pole, theme (including light) and music only? Not difficulty sheet?

Yes, theme, light and music only.

Difficulty sheet is for pole sports and hoop sports.


Krav til musikk på pendrive/CD var kun for IPSF, og gjelder ikke POSA?

Man må ta med USB. Det er en backup i tilfeller vi har problemer med musikkfiler som du laster opp. Informasjon om hva du må ta med finner du her: https://www.polesportnorge.org/for-utovere


Er det obligatorisk oppmøte for registrering klokka 8:30 på søndagen, eller kan deltaker møte opp ( i god tid) før oppsatt tid for generalprøve?

Nei det er ikke obligatorisk. Du må være tilstede minst 45 minutter før din generalprøve.

Alle utøvere må være tilstede senest kl 12:00 for å gjøre klar til åpningsseremoni.


Har et spørsmål til, hvordan er det med høyden på hoopen? Er det valgfritt eller en maks grense?

Du kan velge høyden på hoop.

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle