Intervju med Kita, eier av Poleshop og Vinger Pole Fitness

Kita er eieren av Poleshop og Vinger Pole Fitness. Hun deler med oss hennes historie på hvordan hun startet med pole, hva fikk henne til å starte sin egen bedrift og hvordan det har vært å være gründer i pole fitness.

1. Fortell litt om deg. Hva fikk deg til å starte pole dance? Jeg heter (faktisk Julie, men det er det nesten ingen som vet 😝) Kita, er 36 år og utdannet ambulansearbeider. I tillegg til å jobbe der, har jeg en stilling innen rusomsorg og driver Poleshop.no og Vinger Pole Fitness. Jeg startet med pole dance i 2016 og ble raskt bitt av basillen. Jeg hadde stang hjemme før jeg i det hele tatt begynte på kurs! Jeg hadde brukt mye tid på å bygge riktig styrke siden jeg hadde et fryktelig dårlig utgangspunkt da jeg startet. Jeg hadde aldri trent noe særlig og hadde null styrke i overkroppen. Så jeg har brukt masse tid på å komme dit der jeg er i dag. Jeg har heller ingen bakgrunn innen dans eller turn, så innen for pole var vel egentlig ALT nytt! Men den gleden pole har gitt meg, har gjort at jeg aldri har gitt opp, gått lei eller trengt ett avbrekk. Å oppleve mestring, få bedre selvtillit, bedre fysisk form og et fantastisk sosialt nettverk er vel mine største fordeler ved poletreningen! Noe jeg regner med at de fleste andre kjenner seg igjen i også.


2. Du tok over Poleshop for en stund siden. Du startet også ditt eget studio. Hva fikk deg til å gjøre det og hvordan har det vært?

June Berntsen, som startet Poleshop og driver Skyline Pole Studio, besluttet å selge nettbutikken og spurte meg om å overta. Hun mente at jeg ville være den rette til å drive butikken fremover, og at jeg kom til å trives med denne type arbeid. Og hun har rett! Å jobbe med Poleshop, utvide butikken, ha kontakt med store kundegrupper og leverandører er utrolig moro! Alt dette er jo helt nytt for meg, da jeg har aldri drevet butikk før og aldri jobbet i butikk en gang. Min yrkeserfaring er fra helsevesenet. Det å gå fra å være arbeidstaker til gründer har vert en bratt læringskurve men utrolig spennende!


Det tar med veldig mye tid til å drive nettbutikk. Alle nye varer som kommer inn skal skrives om og legges ut, og vi må hele tiden ha kontroll på varelageret, regnskap, følge opp avtaler med leverandører, pakke og sende varer osv. Jeg bruker og mye tid på å svare på henvendelser fra våre kunder og lager innlegg til sosiale medier og markedsføring. Så lenge folk fortsetter å handle og er fornøyd med varer og service, kommer vi til å fortsette å gjøre det vi kan for å ha best mulig tilbud, og holde prisene så lave som mulig!

Jeg var instruktør i Skyline Pole Studio tidligere, og da det ble bestemt at kursvirksomheten skulle avvikles, var det helt naturlig for meg å se på muligheter for å åpne et studio på Kongsvinger. Vi er en stor gruppe med poleentusiaster i området, så det å stå uten et sted å trene var helt uaktuelt.


Etter kort tid fant jeg riktige lokaler med god takhøyde. Og etter noen ukers diskusjon med kommunen ift bruksrett, fikk vi klarsignal til å begynne. Vi kom raskt i gang med kurs. Vi har kjørt timer og kursserier i pole 1&2, heels og stretching jevnlig siden oppstart i August, foruten om nå da vi, som alle andre studioer i Norge, er stengt.


3. Hva og hvem er din inspirasjon?

Foruten om alle mine elever, så er det helt klart min instruktør Herdis Jensen. Hun har fulgt meg og min utvikling helt fra den første timen. Jeg kunne ikke få en bedre og mer entusiastisk instruktør enn henne! Hennes kompetanse innenfor pole, både teknisk og teoretisk, er helt utrolig. En fantastisk utøver som har konkurrert både nasjonalt og internasjonalt (med bl.a bronsje fra VM) og en dyktig instruktør! Hun holder sine kurs i nivå 3-5 hos Vinger Pole Fitness men bruker selvsagt sitt eget studio navn, HJ Pole Rebels på sine kurs. En polegjeng jeg er kjempestolt av å være en del av!!!


4. Hva er din visjon for Poleshop og Vinger Pole Fitness?

Min visjon for poleshop.no er å utvide butikken enda mer. Vi får ofte tilbakemelding fra kunder på hva de ønsker av varer og merker i butikken, noe vi prøver å etterfølge så godt som mulig. Bl.a ved å ta inn Hella Heels og Oksa polewear.


Når det gjelder studio, så har jeg jo forhåpninger om at vi skal få en knallstart igjen så snart vi kan åpne. Jeg ønsker jo å kunne leve av studio og butikk på fulltid, men kjenner at jeg ikke er helt klar for å gi opp ambulansejobben enda. Jeg ønsker å se an på studiotrenden over et par år før jeg sier opp mine andre stillinger. Dersom virksomhetene går like bra da, så skal du ikke se bort ifra at det blir Poleshop og studio på fulltid, men en og annen gjesteopptreden i gul bil da det trengs.
Om Poleshop.no:

Poleshop ble startet av June Berntsen i 2017 og jeg overtok i mai 2019. Vi fører populære merker som bl.a. Off the pole, Pleaser (snart får vi og inn Hella Heels), X-pole, Lupit, Oksa polewear, Winkdesigns, Paradise Chick, Creatures of XIX, Sway, Rolling Brand, vårt eget merke, grepsprodukter og mye mer! Vi sender varer til hele landet, med flere gode tilbud til studioer!


Vi har alle varer på lager i Norge, inkl stenger! Dermed kan du være trygg på at alt av avgifter og mva er inkludert i utsalgsprisen vår, og det dukker ikke opp noen regninger i etterkant på dette.


Vi tar gjerne inn forhåndsbestillinger dersom noen ønsker varer vi ikke har i sortimentet, eller om du ønsker å reservere varer vi tar inn. Det er muligheter for å komme innom oss på Kongsvinger å hente varer/prøve før du handler.


Medlemmer i forbundet får rabatt hos Poleshop. Gå til Medlemsside for å hente rabattkode.
Om Vinger Pole Fitness:

Vinger Pole Fitness ble startet i August 2019, og vi hadde en knallstart! Med 6 klasser i uka, over 50 elever på kurs ila første to kursseriene anser vi dette som suksess! Studio leies ut til HJ Pole Rebels en dag i uka for kurs på høyere nivå, samt tilbud om egentreninger, privattimer og utdrikningslag. Vinger Pole Fitness har to nye instruktører, Linda Granli og Kathe Ljøner Dammen, begge sertifiserte XPERT Instruktører i Level 1&2. Kita er sertifisert XPERT Level 1-4, Flexibility Flow og Heels. Vi tilbyr klasser i pole nivå 1 og 2, stretching og heels. HJ Pole Rebels tilbyr klasser i nivå 3-5.


Studio er på 85 kvm, har 3,46 m under taket og vi har 6 stenger. Studio ligger rett ved togstasjonen på Kongsvinger, i en innglassert handlegate. Gode parkeringsmuligheter og enkelt å komme seg til og fra med kollektiv transport.

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle