Intervju med NPSF medlem Kinga Szostak

Oppdatert: 28. feb. 2020

Kinga Szostak er poleinstruktør hos Danseloftet i Fredrikstad. Hun vant Norgesmesterskap i Pole Sport Professional 2018.

1. Fortell litt om deg selv

Jeg er 26 år gammel og har bodd i Norge i over 8 år. Jeg jobber som poleinstruktør hos Danseloftet i Fredrikstad og underviser hver dag. I tillegg trener jeg på gym og forbereder meg til 4 polekonkurranser i år.


2. Når begynte du å trene pole/aerials? Hvordan har pole/aerials vært for deg?

Siden jeg var liten har jeg alltid elsket å danse. Som barn begynte jeg med dans og basic gymnastikk. Jeg har også utforsket mange andre typer dans, blant annet disco, hip hop, dancehall og house. I 2015 fant jeg min største lidenskap - Pole dance og ble forelsket fra den første timen. Pole dance har påvirket meg veldig mye på en positiv måte, både fysisk og psykisk. Med hver time og nye triks føler jeg meg bedre og sterkere. Selvbildet mitt er bedre etter jeg begynte med Pole, og jeg har fått mange nye venner og reist mye for å trene og konkurrere.


3. Hva er dine favoritte triks? Og triks som er nemesis/som du ikke liker?

Mine favoritte er alle triksene med split :) Jeg vet at noen liker ikke hvordan spatchcock ser ut, men jeg er en veldig stor fan av alle spatchcock variasjoner. Egentlig har jeg ikke noe triks som jeg ikke liker, men om jeg skal si hva jeg sliter med så er det elbow grip straddle og alle regrip. Jeg vet at jeg må bare øve litt mer på det. Nå øver jeg masse på forskjellige transition til handstand, fonji og salto. Håper jeg får det til og føler meg komfortabel med dem en dag.


4. Static eller spinning pole? Strength eller flexy triks?

Jeg elsker spinning! Aldri blir svimmel og liker å leke med fart på spinning. Jeg synes at mange triks er lettere på spinning pole. Er veldig glad i statisk pole også men det beste er om du klarer å holde spin og flow på statisk slik at man tenke at du er på spinning pole. Strength eller flexy triks? Skal svare Flexy siden jeg elsker splits men synes at alle triksene som krever styrke er mer med <<wow>> effekt. Jeg merker nå at jeg er sterkere siden jeg begynte å trene på gym og det hjelper mye på stangen. Jeg synes at fra starten skulle vi fokusere mer på å bygge opp styrke da får man bedre teknikk på stanga og unngår skader, spesielt i skuldrene og ryggen.


5. Hvem er din idol innen pole & aerials?

Min første og største er Yvonne Nguyen. For meg er det ikke bare å klare veldig avansert triks men også om du kan få noe vanskelig til å se veldig lett ut, og Yvonne er perfekt eksempl som viser at små detaljer betyr mye. Jeg har også mange andre som er stor inspiration for meg, bl.a, Olga Trifonova, Yvonne Smink, Natalia Tatarintseva, Oona Kivela, Kira Noire, Isa Lopez, Dimitry Politov, Dimitry Fedotov, Slava Ruza. For meg - Tina Jahr er den beste og mest inspirerende i Norge nå : ) Hun skulle være kjent i polemiljøet i hele verden, synes jeg.

6. Din første polekonkurranse - Når var det? Hvordan var opplevelsen?

Jeg meldte meg på min første konkurranse etter fem måneder med trening. Det var NM 2016 og jeg tok 4.plass i Pole Sport Amatør kategori. Det var en fin og lærerik opplevelse. Og hver gang jeg stiller får jeg mer motivasjon for å trene og lære nye ting.


Til de som vurderer å konkurrere, husk at du konkurrerer først og fremst mot deg selv, ikke mot andre. Masse lykke til!


Kinga er tilgjengelig for workshop og show. Les mer om henne her www.poleshow.no.

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle