Jay Sripirom - Norges representant i IPSF Athletes Commission 2019/20

Oppdatert: 5. nov. 2019

Jay Sripirom, vinneren i NM Pole Sports 2019 Elite Master 40+, er Norges representant i IPSF Athletes Commission for 2019/20. IPSF Athletes Commission har regelmessig møte, tar imot tilbakemeldinger og forslag fra utøvere og presenterer dem for diskusjon med IPSF.


Om du ikke vet hvem Jay er, her er litt informasjon om henne: :)Jay Sripirom - NM 2019. Foto: Annette Høisæter


1. Fortell litt om deg selv

Jeg instruerer Pole Beginner, Intermediate og teknikk klasser, samt Yoga Fusion, Heels og i blandt Lyricals hos Sometimes Pole Studio.  Jeg har deltatt i NM Pole Sports og fikk 1.plass på Amatør Mix kategori i 2015 og 1. plass i Elite Masters 40+ i 2019. Her kvalifiserte jeg meg til VM og skulle ha deltatt i høsten 2019. Jeg fikk dessverre prolaps og kunne ikke delta. Utenom pole jobber jeg som Country Head for NORIAN, et internasjonalt selskap innen Regnskap og IT (Intelligens Automation). Fulltidsjobben min krever en del reiser, som jeg forsøker å kombinere Business & Pleasure med å besøke diverse polestudioer når jeg kan.


2. Når begynte du å trene pole? Hvordan har pole/aerials vært for deg? 

Jeg elsker pole fordi det gir meg masse energi og glede. Dans, fitness, latter og fordomsfritt miljø er den perfekte kombinasjonen for meg og det finner jeg på Sometimes. Det gjør at jeg kan være bekymringsløs og løsrive meg fra min krevende fulltidsjobb. "An escape from reality". 


3. Din første polekonkurranse - Når var det? Hvordan var opplevelsen? 

Min første konkurranse var på NM Pole Sports Amatør Mix i 2015 og jeg elsket å være på scenen. Jeg hadde ingen forventninger til å vinne, men ønsket å ha det virkelig gøy i prosessen, samtidig som jeg skulle utvikle meg og trene og terpe på noen selekterte triks. Jeg ble veldig overrasket over min utvikling og tok X-Pert sertifiseringen like før konkurransen og bestemte meg for å bli instruktør. 


4. Hva er dine favoritt poletriks? Og triks som er nemesis/som du ikke liker?

Jeg er veldig glad i det meste som inneholder kombinasjoner mellom styrke og fleksibilitet, som Chopsticks og Machine Gun. Fleksibilitet på skulder og rygg som Cocoon og Bird of Paradise. Disse to er mine nemesis :(.


5. Static eller spinning pole?

Jeg liker spinning pole veldig godt når jeg skal jobbe med fine linjer og kombinere med triks, men kan fort bli kvalm dersom jeg ikke har gjort det på en stund. Samtidig synes jeg at det er veldig høy med statisk spinn og kunne utnytte momentum. Det er veldig gøy å danse Lyrical på statisk pole på og dramatisere litt. 


6. Du har vært med på konkurranse flere ganger. Har du noen tips til de som vurderer å konkurrere for første gang? 

Ikke presse deg selv for hardt! Prøv å kjenne din kropp. Ikke forsøk på å bli en del mykere eller sterkere før konkurransen, men heller satse på de sterkeste fordelene du har. Det er viktig å vite hva man er mest komfortabel med og kose seg gjennom hele konkurransen. Vær mental forberedt på hardt og strukturert arbeid, som mot eksamen. Start tidlig og ikke bli revet med på alt. Vær fokusert og jobb mot målet. Vær den beste versjonen av deg selv på scenen.


Du kan kontakte Jay via e-post jaywsripirom@hotmail.com dersom du har forslag eller tilbakemelding om IPSF regler for Pole Sports. Følg henne på Instagram @aerialfitness_jay.

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle